مشاوره رایگان
خانهوبلاگ با آپنه یا وقفه تنفسی در خواب و عوارض آن بیشتر آشنا شوید

با آپنه یا وقفه تنفسی در خواب و عوارض آن بیشتر آشنا شوید

31 جولای 2021
0 553
با آپنه یا وقفه تنفسی در خواب و عوارض آن بیشتر آشنا شوید

تخمین زده می‌شود که تنها در کشور آمریکا، چیزی در حدود 20 میلیون نفر از آپنه خواب یا وقفه تنفسی در خواب رنج می‌برند. این در حالی است که تنها 20 درصد از این جمعیت، به دنبال درمان هستند. علاوه بر آن، تنها نیمی از افرادی که مبتلا به انسداد آپنه در خواب هستند و تحت درمان مداوم فشار هوای مثبت (CPAP) قرار می گیرند، به درمان خود ادامه می دهند. ماموریت ما، افزایش آگاهی جامعه نسبت به عواقب بهداشتی است که عارضه آپنه یا وقفه تنفسی در خواب می تواند ایجاد کند. حقیقت این است که افراد زیادی از جامعه از یک اختلال قابل درمان رنج می برند اما این افراد از این بیماری یا اطلاعی ندارند یا خطرات جدی آن را باور نمی کنند. بنابراین ما نیز تصمیم گرفته ایم در ادامه خطرات ناشی از انسداد آپنه خواب را معرفی کرده و مرور کنیم.

آپنه یا وقفه تنفسی در خواب چیست؟

انسداد آپنه OSAxray-300 یک اختلال خواب است که در اثر آن تنفس بیمار در طول خواب به طور متناوب قطع می‌شود. به صورت لغوی، آپنه به معنای قطع نفس می باشد. در هنگام وقوع آپنه، مجرای تنفسی فوقانی مسدود می شود و از انتقال جریان هوا به ریه ها جلوگیری می کند. زمانی که بافت های چربی گلو راه مجاری تنفسی را ببندند یا لوزه ها ورم کرده و یا آدنوئید مجاری تنفسی را مسدود کنند، انسداد مجاری تنفسی رخ می دهد. همچنین در صورتی که زبان راه مجاری تنفسی را ببندد، انسداد آپنه می تواند رخ دهد. این عارضه معمولا منجر به خروپف های بلند و حتی صدای خفگی یا نفس کشیدن با صدای بلند در زمانی که بیمار برای نفس کشیدن دچار مشکل شده است (و اغلب نیز نسبت به این اتفاق ناآگاه است)، می شود. آپنه یا وقفه تنفسی معمولا حداکثر 10 ثانیه به طول می انجامد و سپس تنفس بیمار برای یک دوره کوتاه معمولی می شود.

وقتی سطح اکسیژن خون در بدن کاهش می یابد، مغز تا حدی از خواب بیدار می شود تا سیگنال هایی را به سیستم تنفسی ارسال کند و سطح عملکرد سیستم تنفسی را افزایش دهد. برخی از بیماران در طول یک شب ممکن است برای صد بار آپنه یا وقفه تنفسی را تجربه کنند. بسته به تعداد آپنه های رخ داده در طول یک شب، شدت OSA تعیین می شود:

  • OSA خفیف: بیمار در طی یک ساعت 5 تا 14 وقفه در تنفس را تجربه می کند.
  • OSA متوسط: بیمار در طی یک ساعت 15-30 بار قطع تنفس را تجربه می کند.
  • OSA شدید: بیمار در طی یک ساعت 30 بار یا بیشتر، وقفه های تنفسی را تجربه می کند.

چگونه آپنه یا وقفه تنفسی خواب بر سلامت شما تاثیر می‌گذارد؟

آپنه می تواند مشکلات مختلفی را در دراز مدت به وجود آورد. وقتی یک بیمار آپنه را تجربه می‌کنند، سطح اکسیژن در خون وی به طور چشمگیری کاهش پیدا می‌کند. سپس مغز تا حدی از خواب بیدار می شود تا سیگنال هایی را به سیستم عصبی ارسال کند و فعالیت تنفسی را با انقباض رگ های خونی افزایش دهد. این کار به بدن کمک می کند تا سطح اشباع اکسیژن در خون را افزایش دهد.

آپنه یا وقفه تنفسی در خواب چیست؟

آپنه یا وقفه تنفسی در خواب چیست؟

 

به منظور انتقال اکسیژن کافی به ارگان های مختلف بدن، رگ های خونی در طول خواب منقبض می شوند. متاسفانه، این انقباض ها حتی در زمان بیداری نیز ادامه پیدا می کنند و منجر به عارضه فشار خون بالا می شوند.

فشار خون بالا می تواند سبب بروز برخی از جدی ترین بیماری ها شود، مانند:

  • بیماری قلبی
  • نارسایی قلبی
  • حمله قلبی
  • آریتمی قلب
  • سکته

علائم دیگر انسداد آپنه در خواب

برخی دیگر از علائم قابل تشخیص OSA آنهایی هستند که معمولا توسط بیماران و یا همسران آن ها قابل تشخیص هستند. این موراد شامل:

  • خروپف: صدایی است که در اثر لرزش سیستم تنفسی فوقانی و در اثر حرکت جریان هوای نسبتا مسدود شده، به وجود می آید. لازم به ذکر است که همه مبتلایان به آپنه خواب خروپف نمی کنند و در مقابل نیز، همه کسانی که خروپف می کنند، دچار آپنه خواب نیستند. با این حال، خروپف اغلب بارزترین علامت آپنه یا وقفه تنفسی در خواب است و معمولاً به عنوان یک شاخص قوی در تشخیص مشکلات تنفسی شبانه شناخته می شود.
  • وقفه های مکرر در تنفس. هنگامی که فرد در هنگام خواب، چند بار و هر بار به مدت چند ثانیه نفس نکشد و در ادامه با احساس خفگی (نفس کشیدن بلند و آنی) و سپس عادی شدن تنفس یک چرخه را کامل کند، با یک عارضه جدی تنفسی در خواب روبرو است. این روند یک نشانه بسیار قوی از OSA است.
  • خواب آلودگی مفرط در طول روز: بیماران مبتلا به آپنه معمولا معتقد هستند که در طول شب به مقدار کافی خوابیده اند. این افراد معمولا 7 الی 9 ساعت در خواب هستند اما در طول این مدت، آپنه و کمبود اکسیژن می تواند اثر گذار باشد و در نتیجه بیماران حتی در طول روز نیز احساس خواب آلودگی کنند. به واسطه آپنه، مغز هر چند دقیقه یکبار باید نیمه هوشیار شود تا با تنظیم شدت تنفس، اکسیژن رسانی به ارگان های مختلف بدن را ادامه دهد. در چنین شرایطی، مغز نمی تواند مدت زمان مورد نیاز خود را در فازهای عمیق تر خواب سپری کند و در نتیجه 7 یا 9 ساعت خواب برای ترمیم بدن و استراحت مغز کافی نخواهد بود.
علائم آپنه خواب

علائم آپنه خواب یا وقفه تنفسی

 

  • سردرد در صبح ها که معمولا در اثر کاهش سطح اکسیژن در مغز در طول خواب رخ می دهد.
  • تحریک پذیری، افسردگی و یا تغییرخلق و خو نیز از علائم رایج آپنه خواب است. کم خوابی می تواند شما را در معرض اضطراب، تحریک پذیری و زودرنجی قرار دهد و با گذشت زمان، حتی منجر به افسردگی شود.
  • دیابت: زمانی که فردی برای هفته ها و ماه ها، هر شب و به واسطه آپنه از خواب می پرد یا خواب کافی دریافت نمی کند، سطح قند خون و اختلالات حساسیت انسولینی در وی بروز می کنند. عدم کنترل حساسیت انسولینی منجر به مقاومت انسولینی در فرد می شود که خود نیز در نهایت به عدم تحمل گلوکز و دیابت منجر می گردد.

بیشتر بخوانید: به کمک سی پپ با خر و پف و آپنه خواب برای همیشه خداحافظی کنیم

شرکت فناوری تنفسی کارو نمایندگی فروش دستگاه های کمک تنفسی فیلیپس

آپنه یا وقفه تنفسی در خواب عارضه ای رایج و قابل درمان است. یکی از رایج ترین و کارآمد ترین روش های درمان آپنه خواب، که این روزها در بسیاری از کشورهای جهان نیز اجرا می شود، استفاده از دستگاه های کمک تنفسی است. شرکت فناوری تنفسی کارو در ایران، نمایندگی فروش محصولات کمک تنفسی، از جمله دستگاه کمک تنفسی فیلیپس را بر عهده دارد. این شرکت در زمینه ارائه و فروش دستگاه های کمک تنفسی سی پپ و بای پپ و همچنین دستگاه های اکسیژن ساز فعالیت می کند. شما می‌توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص محصولات کمک تنفسی شرکت کارو و همچنین دریافت مشاوره تخصصی در خصوص کارکرد و انتخاب هر محصول، با متخصصان این مجموعه ارتباط برقرار کنید.

درباره نویسنده

نظرات کاربران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *