مقایسه دستگاه های BiPAP با دستگاه هایCPAP: تفاوت ها، تنظیمات، معایب و مزایا
به احتمال زیاد در خصوص فشار هوای پیوسته مثبت، که تحت عنوان CPAP شناخته می شود، اطلاعاتی دارید. این دستگاه شامل یک ماسک قابل پوشش است که در خواب هوا را بدون وقفه های خطرناک تنفسی (عارضه ای که تحت عنوان آپنه شناخته می شود) در اختیار شما قرار می دهد. CPAP تنها یکی از انواع مختلف دستگاه های درمانی است كه از فشار هوای مثبت (PAP) برای درمان آپنه تنفسی در خواب استفاده می کند. نوع دوم درمان این عارضه معروف به Bilevel PAP (BiPAP) است که به افراد مبتلا به اختلالات تنفسی شدید در خواب کمک می کند. کدام روش درمانی مناسب شماست؟ با درک تفاوت های دستگاه سی پپ و بای پپ، شیوه عملکرد آن ها، مشکلاتی که بر طرف می کنند و اینکه برای چه کسانی مناسب هستند، می توانید پاسخ این پرسش را پیدا کنید.
CPAP چیست؟
اگرچه روش های درمانی بسیاری، از جمله دستگاه های خوراکی، برای درمان آپنه در خواب وجود دارند، cpap به عنوان یکی از روش های استاندارد و طلایی شناخته می شود. دستگاه کمک تنفسی سی پپ برای افرادی که از تمام مشکلات OSA رنج می برند، انتخابی مناسب است.
CPAP چگونه کار میکند؟
یک ماشین CPAP هوای داخل اتاق را میکشد، سپس فشار هوا را با توجه به تنظیمات دستگاه، تعیین می کند. سپس این فشار هوا از طریق ماسک و لوله های متصل به دستگاه، به شکل یک جریان پیوسته منتقل می شود. با زدن ماسک، شما می توانید درمان pap را دریافت کنید. این روش درمانی کمک می کند تا در خلال خواب، راه هوای بینی بیمار مسدود نشود. هنگامی که بافت های موجود در راه هوایی بر روی یکدیگر قرار می گیرند راه تنفسی به صورت جزئی یا کامل، مسدود می شود و عارضه آپنه در خواب رخ می دهد. نتیجه این انسداد به شکل های زیر خود را نشان می دهد:
- کاهش ناگهانی سطح اکسیژن در جریان خون
- تلاش بیشتر برای تنفس
- استرس شدید قلب به واسطه اکسیداتیو
- اختلال در خواب که می تواند منجر به کمبود خواب شود
- تغییراتی در بدن که با کمبود اکسیژن مرتبط است و می تواند منجر به عدم تعادل در سطح انسولین و سایر مواد شیمیایی موجود در خون است
- اگر آپنه هر شب و به صورت مکرر اتفاق افتد، فرد ممکن است در معرض خطر سکته مغزی، فشار خون بالا، دیابت نوع 2، بیماری قلبی، بیماری عروقی، چاقی، افسردگی و عارضه های دیگر قرار بگیرد.
درباره دستگاه Cpap بیشتر بدانید!
BiPAP چیست؟
BiPAP مخفف فشار هوای دوگانه مثبت است. این عارضه گاهی تحت عنوان BPAP و Bilevel PAP شناخته می شود. موارد استفاده و شکل ظاهری این دستگاه و روش درمانی آن بسیار شبیه به CPAP است. تفاوت میان این دو روش، نحوه تنظیم دستگاه می باشد.
BiPAP چگونه کار میکند؟
دستگاه کمک تنفسی بای پپ دو سطح متفاوت از فشار هوا را در اختیار فرد می گذارد: یک سطح از این فشار هوا برای دم (که تحت عنوان فشار هوا مثبت مجاری تنفسی BIPAP شناخته می شود) و سطح دوم فشار کمتری از هوا برای بازدم ( که تحت عنوان فشار هوای مثبت مجاری تنفسی CPAP شناخته می شود) را ارائه می کند.
شما می توانید با استفاده از بخش تنظیم زمان، این دستگاه را با توجه به نرخ تنفس در دقیقه بیمار تنظیم کنید. این دستگاه همچنین نسبت به هر تغییر قابل توجهی در ریتم تنفسی بیمار حساس بوده و می توان با استفاده از قابلیت Spontaneous دستگاه، این افت و خیز شدید تنفسی را با کمک تنظیم فشار هوا جبران کرد. در چنین شرایطی بیمار می تواند در طول خواب، جریان ثابتی از هوا را دریافت کند. همچنین امکان استفاده از هر دو قابلیت ذکر شده به صورت همزمان وجود دارد. تحمل دستگاه CPAP برای برخی از افراد دشوار است. این افراد ممکن است نتوانند با فشار هوای دستگاه خود را سازگار کنند (ممکن است سطح فشار بالا باشد) و یا بازدم در دستگاه برایشان دشوار باشد. برای این افراد، حالت های تخصصی BiPAP می تواند در همزمان کردن الگوی تنفسی کاربر و ایجاد شرایط راحت تر مفید عمل کنند. همچنین این دستگاه می تواند با ارائه امکان EPAP سبک تر، فشار کمتری را ایجاد کرده و در نتیجه بازدم را برای بیمار آسان تر کند. BiPAP می تواند گزینه درمانی خوبی برای آن دسته از افرادی باشد که با اختلالات ریوی خاص (مانند انسداد مزمن ریوی یا COPD) و یا مشکلات قلب-عروقی (مانند نارسایی احتقانی قلب یا CHF) دست و پنجه نرم می کنند. این دستگاه مخصوص، می تواند برای درمان OSA و CSA کارآمد باشد.
آپنه مرکزی خواب چیست؟
آپنه مرکزی خواب (CSA) زمانی اتفاق می افتد که در هنگام خواب، مغز سیگنال های لازم برای تنفس را به ریه ها منتقل نکند. گاهی اوقات CSA ممکن است در پاسخ به استفاده از CPAP رخ دهد (معمولاً این عارضه موقتی است، زیرا مغز با شرایط بهبود یافته جدیدی که CPAP ارائه می دهد، سریعا سازگار می شود). این عارضه همچنین در افرادی با مشکلات عصبی که بر توانایی مغز در تنظیم تنفس خودکار در خلال خواب تاثیر می گذارند، رخ می دهد.
چه روش درمانی برای من عالی است؟
پاسخ به این سوال به نوع آپنه خواب شما، شدت آن، میزان تحمل PAP درمانی و سایر شرایط سلامتی شما بستگی دارد. پزشک شما بر اساس نتیجه به دست آمده از آزمایش خواب و سایر عوامل، PAP درمانی را برای شما تجویز می کند. معمولا بیشتر بیمارانی که مبتلا به OSA حاد هستند، درمان را با CPAP شروع میکنند. به یاد داشته باشید که اگر درمان خود را با CPAP شروع کردهاید اما در استفاده از آن با مشکل روبرو شدهاید، دکتر ممکن است برای تنظیم و درمان موفق، BiPAP درجه بندی شده را پیشنهاد کند. بیمارانی با علائم CSA خاص نیز ممکن است درمان خود را با PAP درجه دو آغاز کنند.
تفاوت دستگاه سی پپ و بای پپ در چیست؟
مزایای CPAP
- ارزان تر از BiPAP
- تنظیمات ساده
- برای کاربران مبتلا به آپنه انسدادی خفیف تا متوسط، موثر است
معایب CPAP
- تحمل این روش درمانی، به ویژه در فشارهای بالاتر، برای برخی ممکن است دشوار باشد.
- ممکن است برای افراد مبتلا به OSA شدید موثر نباشد
- CSA را درمان نمی کند
مزایای BiPAP
- کمک می کند تا درمان PAP برای افراد قابل تحمل باشد و سازگاری را بهبود می بخشد
- دارای تنظیمات پیچیده تر که می توان به کمک آن دستگاه را براساس نیازهای خاص کاربر تنظیم کرد
- برای مصرف کنندگان با آپنه انسدادی خواب متوسط تا شدید تر است
معایب BiPAP
- گرانتر از CPAP
- کاربران تا زمانی که روش CPAP برایشان جواب ندهد، نمی توانند روش درمانی BiPAP را شروع کنند.
- ممکن است منجر به CSA در افرادی با عارضه تشخیصی OSA می شود
در هر صورت، برای دریافت بهترین نتیجه شما باید هر شب این روش درمانی را انجام دهید. در صورت عدم انطباق و یا استفاده مداوم از این روش درمانی، نمی توان انتظار بهبودی داشت.
انطباق چیست و چرا مهم است؟
مهم نیست که کدام روش درمانی PAP را انتخاب می کنید. در هر صورت، شما باید به مدت حداقل پنج شب در هفته و هر شب به مدت حداقل چهار ساعت ازاین روش درمانی استفاده کنید تا بتوانید با آن به خوبی سازگار شوید. این همان چیزی است که پزشکان و پرستاران از روش های درمانی مختلف انتظار دارند. بیماری که با روش درمانی به خوبی سازگار نمی شود، نمی تواند بهبود یابد چرا که از روش درمانی خود به درستی استفاده نکرده است. به عنوان مثال، اگر بیماری دیابت نوع دوم در فردی به تازگی تشخیص داده شود و این فرد سطح قند خون خود را کنترل نکند و یا درمان انسولینی که پزشک تجویز کرده است را اجرا نکند، به عنوان بیمار ناسازگار شناخته می شود. این امر نه تنها برای پزشکان مهم است بلکه برای بیمارانی که به دنبال بهبودی هستند نیز اهمیت دارد. همچنین شرکت های بیمه که هزینه های درمانی را پرداخت می کنند نیز نسبت به این رفتار ناسازگار حساس هستند. این شرکت ها می توانند از بازپرداخت هزینه های درمانی سرباز بزنند چرا که معتقد هستند بیماران از این هزینه ها به شکل مناسب برای بهبود نتیجه نهایی، استفاده نمی کنند. همین اصل در خصوص استفاده از روش های درمانی CPAP یا BiPAP نیز صادق است. شاید شعار جدید برای شرکت های بیمه این عبارت باشد:”یا استفاده کن یا از دست بده”؛ بسیاری از شرکت های بیمه امروزه عملکرد بیماران را بر اساس میزان سازگاری آن ها و تبعیت آن از شیوه های درمانی می سنجند. اگر شما از CPAP استفاده میکنید و فکر می کنید که قادر به تحمل این روش درمانی نیستید، به سادگی دستگاه را کنار نگذارید. به جای قطع روش درمان، با پزشک خود تماس بگیرید و سایر گزینه ها، از جمله Bipap را با او درمیان بگذارید. شاید مدیریت هوا و گزینه های کاربردی بیشتر روش درمانی BiPaP بتوانند به شما کمک کنند. همچنین شما باید چالش های خود را با متخصص خواب و تکنسین تجهیزات پزشکی در میان بگذارید تا گزینه های پیش رو را بررسی کنید و مطمئن شوید که با ادامه درمان، می توانید از مزایای PAP بهره مند شده و احساس بهتری داشته باشید.
فروش دستگاه سی پپ و بای پپ: شرکت فناوری تنفسی کارو
دستگاه کمک تنفسی بای پپ و دستگاه تنفسی سی پپ گزینه های بسیار کارآمد و مناسبی برای درمان آپنه مرکزی در خواب هستند. افرادی با بیماری های قلبی-عروقی و همچنین عارضه های ریوی که تنفس را برایشان دشوار کرده است، می توانند از مزایای این دو روش درمانی بهره مند شوند. اگر از آپنه مرکزی در خواب و یا سایر مشکلات تنفسی رنج می برید، این دو روش درمانی گستره متنوعی از خدمات و امکانات را با قیمتی مناسب در اختیار شما قرار می دهند. شرکت فناوری تنفسی کارو طیف گسترده ای از محصولات کمک تنفسی، از جمله دستگاه های تنفسی سی پپ و بای پپ را در ایران ارائه می دهد. برای کسب اطلاعات بیشتر و یا دریافت مشاوره تخصصی در خصوص انتخاب بهترین و مناسب ترین دستگاه، شما می توانید با متخصصان این شرکت در ارتباط باشید.
دفتر فروش: 02188652500 تلفن تماس: 09129438919 واتساپ: 09129438919
نظرات کاربران