دستگاه اکسیژن ساز بیمارستانی
دستگاه اکسیژن ساز بیمارستانی یکی از تجهیزات پزشکی بیمارستانی است و در بیمارستانهای کوچک غالبا به عنوان منبع تأمین اکسیژن محسوب میگردد. این دستگاه برای بیمارانی در بیمارستانها استفاده میشود که مشکلات تنفسی دارند و یا هوشیاری کافی برای تنفس ندارند. حتی برخی از بیماران بدون استفاده از یک دستگاه تولید اکسیژن بیمارستانی قادر به تنفس و زندگی نیستند. دستگاههای اکسیژن ساز بیمارستانی در بخشهای احیای بیماران در بیمارستانها و پلی کلینیکها نصب میشود و همزمان با دستگاه بیهوشی و دستگاه تنفس مصنوعی کار میکنند.
از آنجایی که دستگاههای اکسیژن ساز بیمارستانی برای کار شبانه روزی و پیوسته در نظر گرفته شدهاند، ظرفیت بالایی دارند و تولید آن ها ۱۰ لیتر اکسیژن و بیشتر میباشد. دستگاه اکسیژن ساز بیمارستانی برای استفاده در بیمارستانها طراحی شده است و بصورت سانترال و یا در مدلهای برقی کوچک استفاده میشود. در نوع سانترال بیماران تمامی بخشها هم زمان میتوانند از سیستم اکسیژن رسانی مرکزی استفاده کنند.
دستگاه اکسیژن ساز بیمارستانی در بخش قلب و بیماریهای تنفسی، بخش جراحی، اتاق عمل و در کنار تختهای بیمارستانی بسیار کاربرد دارد و با اهداف مراقبتی و درمانی برای بیماران طراحی شده است.
تکنولوژی تولید اکسیژن در دستگاه اکسیژن ساز بیمارستانی سیستم PSA یعنی تولید اکسـیژن در محـل مصـرف میباشد. تولید اکسیژن در دستگاههای PSA براساس عبور هـوای فشـرده از گرانولهـای زئولیـت مصـنوعی کـه بـه آن غربـال مولکـولی می گویند انجام میگیرد.
این دستگاهها مزایای بیشماری دارند و تنها چالش آنها، دسترسی همیشگی به برق است و تا زمانی که برق در دسترس است، استفاده از دستگاه اکسیژن ساز بیمارستانی ارجحیت دارد. از جمله مزایای دستگاههای اکسیژن ساز بیمارستانی در دسترس بودن دائمی اکسیژن میباشد، البته تا زمانی که برق باشد و مزیت دیگر آن ارزان بودن اکسیژن تولید شده است.
تفاوت اکسیژن ساز با کپسول اکسیژن در چیست؟
یکی از بارزترین تفاوتهایی که بین اکسیژن ساز و کپسول اکسیژن وجود دارد در این است که کپسول اکسیژن مقداری محدود گاز اکسیژن فشرده شده را در خود دارد و پس از استنشاق آن توسط بیمار مخزن آن تمام میشود و باید دوباره آن را در مراکز مخصوص پر کرد اما دستگاه اکسیژن ساز، با برق یا باتری کار میکند و اکسیژن متناسب با نیاز بیمار را تولید میکند و تا زمانی که موتور این دستگاه سالم است اکسیژن نیز تولید میشود.
یکی دیگر از تفاوتهای کپسول با دستگاه در این است که کپسولها، اکسیژن را با یک درجه یکسان برای تمامی بیماران منتقل میکنند اما دستگاه اکسیژن ساز بیمارستانی قابل تغییر است و میتوان با دوز ضربانی آن را تنظیم کرد. کپسولهای اکسیژن بسیار سنگیناند اما دستگاههای اکسیژن ساز در نوع طراحی شده که در صورت نیاز بتوان آن را حمل کرد.
پس از این همه مزیتی که دستگاه اکسیژن ساز در برابر کپسول دارد باید بدانید که دستگاه اکسیژن ساز هزینه بالاتری نسبت به کپسول اکسیژن دارد. اما این بالا بودن هزینه فقط یک بار رخ میدهد اما برای شارژ کردن مداوم کپسولهای اکسیژن باید مبلغ بیشتری را متقبل شوید.
نصب دستگاه اکسیژن ساز بیمارستانی
قبل از سفارش دستگاه اکسیژن ساز بیمارستانی و روشن نمودن آن، به نکات ذیل توجه کنید:
- برق متناسب با جریان و ولتار مورد نیاز باید فراهم باشد.
- اکسیژن ساز برق زیادی مصرف می کند بنابراین از کابل ها و سوکت های با کیفیت استفاده نمایید.
- اتاق باید بدون ذرات گرد و غبار باشد و تهویه کاملا مناسب داشته باشد.
- ورودی دستگاه باید کاملا آزاد باشد و به هیچ وجه پوشیده نباشد.
- اکسیژن ساز باید از دیوار، پرده و یا تخت بیماران فاصله داشته باشد.
شلنگهای بلند میتوانند باعث تصعید رطوبت و ایجاد قطرات آب در تیوب شوند، و بنابراین نباید از آنها استفاده کرد.
اغلب تجهیزات پزشکی که برخی از آن ها نیز در منزل استفاده میشوند، قبلا در بیمارستان وجود داشتهاند. برای بیمارانی که مشکل در نفس کشیدن دارند از دستگاه اکسیژن ساز استفاده میشود زیرا کمبود اکسیژن اختلال در تنفس و در نتیجه در عملکرد بدن به وجود میآورد.
استفاده از دستگاه اکسیژن ساز بیشترین سطح ایمنی را به همراه دارد ولی باید خیلی مراقب باشید که در بیمارستان از استعمال دخانیات و مواد متحرقه پرهیز شود. زیرا لولههای تولید اکسیژن در بخشهای متفاوت بیمارستان مثل اتاق عملها وجود دارد و از آن جایی که اکسیژن ماده ای اشتعال پذیر است میتواند خطرآفرین باشد.
برخی از اکسیژن سازهای بیمارستانی با دستگاههای بیهوشی ارتباط دارند. به محض این که ماسک درآورده میشود و یا سیستم اکسیژن رسانی قطع میشود، دستگاه مجاور تخت برای بیمارانی که در کما یا بی هوشی به سر میبرند هشدار میزند که نشان دهنده اتصال دستگاه اکسیژن ساز با دستگاه بی هوشی است.
در صورتی که سیستم تولید اکسیژن در دستگاه اکسیژن ساز بیمارستانی سانترال باشد میتوان از آن در بیمارستان برای تمامی بخشها استفاده نمود. تولید اکسیژن بیمارستانی بدون نیاز به کپسول اکسیژن و با این دستگاهها به خوبی تامین میشود. همواره از بهترین انواع دستگاههای تولید اکسیژن بیمارستانی باید برای بیماران ریوی و تنفسی استفاده شود.
سخن آخر
شرکت فناوری تنفسی کارو نمایندگی فروش دستگاه های کمک تنفسی از جمله اکسیژن ساز فیلیپس را در ایران داراست و گستره متنوعی از این محصولات را به هممیهنان عزیز ارائه میکند. در این راستا شرکت فناوری تخصصی کارو با تکیه بر دانش و تجربه متخصصان و کارشناسان تجهیزات تنفسی خود بهترین مشاوره را برای خرید دستگاه اکسیژن ساز خانگی به شما میدهد. کارشناسان این شرکت آمادگی دارند تا درباره دستگاه اکسیژن ساز اطلاعات کاملی در اختیارتان قرار داده و شما را در مورد انتخاب دستگاه مناسب و نحوه استفاده از آن راهنمایی کنند.
دفتر فروش: 02188652500 تلفن تماس: 09129438919 واتساپ: 09129438919
نظرات کاربران